در کنار درمان بیماران با هر نوع کمر درد ، این نکته مهم است که به بیمار خود پوزیشن های مناسب در ستون فقرات را یاد بدهیم ، تا دچار کمر درد های راجعه نشود؛ چون بعضی از پوزیشن ها باعث فشار بیش تر به ستون فقرات و وقوع کمر درد های راجعه می شوند و بعضی دیگر باعث برداشته شدن فشار از روی ستون فقرات می شوند.
مهم ترین توصیه، قوز نکردن است. بیمار باید دائما شانه را به سمت عقب و شکم را به سمت داخل می دهد. اگر قرار است جایی به صورت طولانی در جایی بایستد، باید یک چهار پایه داشته باشد و پا را به روی آن قرار دهد و هر چند وقت یک بار پایش را عوض کند، این کار باعث کاهش فشار بر روی ستون مهره ها می شود.
یکی از کار های اشتباهی که افراد انجام می دهند، نحوه ی بلند کردن اجسام (حتی اجسام سبک) از زمین است. کار اشتباه این است که افراد با زانوی راست در حالی که کمر خود را خم می کنند، جسم را از زمین بر می دارند که با این کار پوزیشن ستون فقرات کاملاً به هم می خورد. برای برداشتن اشیا از زمین دو راه وجود دارد: یکی این که فرد هر دو زانوی خود را خم کرده و بنشیند و جسم را بردارد. روش دیگر این است که فرد یک پای خود را در جلو قرار می دهد و هر دو زانو را خم کند و جسم را بردارد. اگر شی سنگین بود، باید تا حد امکان به جسم نزدیک شود، هر دو زانو را خم کندو سپس جسم را بردارد. به علاوه ؛هنگام بلند کردن هم باید جسم به بدن نزدیک شود.
افرادی که به مدت طولانی پشت صندلی می نشینند، اگر پوزیشن صحیح نشستن را رعایت نکنند، دچار کمر درد می شوند . در هنگام نشستن روی صندلی، خم شدن باید از مفصل هیپ انجام شود ،بدون این که کمرش را خم کند، بعد به سمت عقب برود تا ناحیه لومبارش کاملاً با پشتی صندلی تماس داشته باشد و پشتی صندلی باید کاملاً ناحیه کمری را حمایت کند. یک پوزیشن غلط این است که فرد دائم کمرش را به جلو خم می کند که این کار فشار زیادی به کمر می آورد.
نکته ی دیگر هنگام نشستن روی صندلی، استفاده از چهار پایه است که فرد باید پا را روی آن قرار بدهد و هر چند وقت آن ها را جابه جا کند. اگر چهار پایه در دسترس نبود می تواند یک پا را روی پای دیگر قرار داده و هر چند وقت یک بار جا به جا کند. ولی به صورت کلی نشستن طولانی مدت روی صندلی به هیچ وجه توصیه نمی شود و بعد از مدتی نشستن روی صندلی بهتر است که بلند شد و راه رفت.
برای بلند شدن از صندلی فرد باید ابتدا به لبه ی صندلی بیاید و سپس با فشار دست ها وهر دو پا بلند شود و به هیچ وجه نباید از همان انتهای صندلی و با فشار بر کمر از جایش بلند شود.
در هنگام کار با رایانه باید ارتفاع صندلی مناسب باشد؛ به طوری که هیپ 90 درجه و کف پا روی زمین قرار گیرد و کمر توسط پشتی صندلی حمایت شود. آرنج باید توسط میز یا دسته ی صندلی ساپورت شود (زاویه ی آرنج نزدیک به 90 درجه) و هم چنین همان طور که قبلاً توضیح داده شد، از چهار پایه استفاده شود.
اگر فرد مجبور باشد که جسم سنگینی را جا به جا کند، همیشه هل دادن آن جسم به کشیدن ترجیح دارد. و اگر بخواهد یک شئ سنگین را برای مثال از صندوق عقب، تخت یا میز بلند کند، همان طور که گفته شد، ابتدا باید شئ را به خود نزدیک کند سپس هر دو زانو را خم کرده و شئ را در حالی که بسیار نزدیک بدنش قرار دارد، بلند کند. برای بلند کردن جسمی از محلی بالاتر از طول قد فرد (مثل کابینت)، هیچ گاه نباید فرد روی نوک پا بلند شود و بهترین کار استفاده از چهارپایه است.
در فاز حاد کمردرد بیمار نباید وزنه ی بیش از 5 کیلوگرم بلند کند و پس از بهبودی تا 6 ماه اجازه ی بلند کردن اجسام بالای 15 کیلوگرم را ندارد.
در رانندگی قسمت لومبار ستون فقرات باید کاملاً توسط پشتی صندلی ساپورت شود که این کار را می توان با قرار دادن یک بالشت اضافه در پشتی صندلی انجام داد.هم چنین صندلی باید تا حد امکان به فرمان نزدیک باشد.